ВЕТЕРИНАРНА КЛІНІКА В ОДЕСІ
(048) 706 59 06
ru
|
ua
|
Форма зв'язку

Дивертикул стравоходу внаслідок персистентної дуги аорти

До ветеринарної клініки "Ексвет" звернулися власники  кота зі скаргами на те, що тваринка зригує після їжі чи активних ігор протягом тривалого періоду. Ми провели пацієнту рентгеноконтрастне дослідження. Виявили значне розширення стравоходу безпосередньо перед серцем.

Така аномалія називається дивертикул стравоходу — випинання стінки стравоходу. Це може бути зумовлено різними причинами. У цьому випадку причиною виступила вроджена вада кровоносних судин.

Персистуюча дуга аорти

Це патологія кровоносних судин, при якій розвиваються зайві сполучені протоки. Аномальні судини ущемляють стравохід та трахею, перешкоджаючи легкому проходженню їжі до шлунку. Їжа затримується у стравоході та розтягує його.

Пацієнту рекомендували хірургічне лікування.

Операція включала два етапи: перетин артеріальної зв'язки та балонну дилатацію стравоходу в місці звуження.

Операцію виконав провідний хірург "Ексвет" Олексій Португейс. Асистував хірург Володимир Юсіпов. Анестезію забезпечував старший анестезіолог Євген Білецький.

На відео ви можете подивитися рентген-знімки дивертикула стравоходу та подробиці операції.

 

УСІ ТВАРИНИ

Що відбувається у стаціонарі ВРІТГіперадренокортицизм = Синдром Кушинга у тваринЦукровий діабет у тварини - що робитиЯк лікували перелом гомілки лису СанніОнкологія домашніх тварин - як можемо допомогтиСтерилізація безпритульних тваринПіоторакс у котів та собакТитр антитіл до вірусу сказу - як отримати сертифікат9 заповідей життя з тваринамиОтити у собак та котівЯк перейти з корму на натуральне харчуванняЧасті питання під час перевезення котів та собакПитання ветеринарному дерматологуПравила стаціонару інтенсивної терапіїДирофіляріоз у собак та котівЯк почистити зуби собаці або коту від нальоту та каменяХірургічне лікування хілоторакса у собаки. Клінічний випадокСтерилізація котів та собак: так чи ні?Дивертикул стравоходу внаслідок персистентної дуги аортиОсобливості догляду за тваринами з інвалідністюНоворічні небезпеки для тваринГрупи крови собак та котівЯк годувати тварину перед операцієюНавіщо тваринам стаціонар інтенсивної терапії

Рекомендовані статті

19.08.2023
Терапія, Поради власникам
Що відбувається у стаціонарі ВРІТ
УСІ ТВАРИНИ | Догляд | Лікування
13.03.2023
Ендокринологія, Поради власникам
Гіперадренокортицизм = Синдром Кушинга у тварин
УСІ ТВАРИНИ | Догляд | Лікування
11.02.2023
Ендокринологія, Поради власникам
Цукровий діабет у тварини - що робити
УСІ ТВАРИНИ | Догляд | Лікування

Поставити питання